Schrijf je in!
Wij zijn een non-profit organisatie wij krijgen geen subsidie en zijn geheel afhankelijk van donaties Als u ons werk zou willen steunen, dan kan dat door een vrijwillige donatie aan Stichting TeCiN op: IBAN: NL 59 INGB 0004 8994 95 onder vermelding: Donatie
Aantal Bezoekers
nYx?mKu\{-j{`ˡƥy,g.a"[aJ뢸iz"z
Vul hier je e-mail adres in en je krijgt als eerste bericht!


 

De belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje:

ct-sc-cons-0314-savings-game-jpg-20130315.large

  1. Het begrip ‘timesharing’ kan niet langer alleen worden toegepast op onroerende zaken, maar nu ook op overnachtings- accommodaties. Zo vallen meer producten nu onder de bescherming van de richtlijn. Het bekendste voorbeeld hiervan is de ‘holiday club’, maar denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de timeshare van boten en caravans.

  2. Voorheen werden overeenkomsten van tenminste 3 jaar aangemerkt als timeshare – overeenkomsten. Dit is ingeperkt naar minimaal 1 jaar of langer. Zo vallen dus veel meer timeshares onder de bescherming van de richtlijn, wat geleid heeft dat de organisaties nu graag contracten verkopen met een looptijd van 11 maanden.

  3. Een ander belangrijk aspect is dat nu ook de aan timeshare gerelateerde diensten onder de bescherming vallen, zoals bijstand bij de overdracht of overname van timeshares en de uitwisseling ervan.

  4. Een groot pluspunt voor consumenten is de verruiming van de herroepingstermijn van 10 naar 14 dagen.

  5. Een contract en de andere documenten dienen in de landstaal van de consument opgesteld te worden.

 captura-de-pantalla-2015-09-08-a-las-10-39-10

Tenslotte zijn er een aantal standaardformulieren ontwikkeld, die consumenten voorafgaand aan het tekenen van een contract aangeboden dienen te krijgen door de ondernemer.

1. Standaardinformatieformulier

Dit behoort alle informatie te bevatten omtrent de overeenkomst, zoals de identiteit van de ondernemer, de duur van het contract, de kosten etc. Een dergelijk informatieformulier hoort de consument ook te ontvangen wanneer het gaat om een doorverkoop- of uitwisselings- overeenkomst. Wanneer een ondernemer u niet alle informatie heeft verstrekt, wordt uw herroepingsrecht met drie maanden verlengd.

2. Herroepingsformulier

U dient van de ondernemer een herroepingsformulier te ontvangen. Hiermee kunt u de overeenkomst binnen 14 dagen na het tekenen, nog herroepen. Indien u dit formulier niet heeft ontvangen, wordt uw herroepingsrecht met een jaar verlengd.

Hebt u of een naaste ook een slechte ervaring gehad met een timeshare gerelateerde onderneming als bedoeld in dit artikel, laat het ons dan weten per mail : !


TeCiN is er voor U en door U.


Mocht u telefonisch benaderd worden door een ongevraagde beller, dan geven wij u het advies het gesprek zo kort mogelijk te houden, geef maar aan dat u op het punt staat te vertrekken en dat u er momenteel geen tijd voor heeft, maar als ze alles op de mail willen zetten dan kan u er later op terug komen.

Maar let op: … en laat u niet verrassen, want ze zijn slim en aalglad dit soort ratten

Laat het ons direct weten en doe zeer zeker geen betalingen!

U kunt ons mailen op:

Bij twijfel neem altijd eerst contact met ons op via de email:

timesharesprookjeofnachtmerrie@gmail.com

© TeCiN 2008, op dit artikel rust copyright.

copyscape-banner-white-200x25

Een gewaarschuwd mens

Gerechtigheid komt
    Translate to:

Categorieën
Archief
Kalender
juni 2020
m D w d v Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930